Ημερίδα για την ηλεκτροκίνηση από τον Σ.Ε.ΗΛ.Χ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Οκτωβρίου η ημερίδα που διοργάνωσε ο Συνεταιρισμός Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Χανίων με θέμα «Ηλεκτροκίνηση και ανάπτυξη δικτύου φόρτισης».

Πλήθος καλεσμένων παρευρέθηκε και ενημερώθηκε για τα οφέλη και την αλματώδη αύξηση των ηλεκτρικών οχημάτων, καθώς και για την επιτακτική ανάγκη περαιτέρω ανάπτυξης των δικτύων φόρτισης.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Πρόεδρος του ΣΕΗΛΧ κ.Φραγκεδάκης Παναγιώτης καθώς και ο Δήμαρχος Χανίων κ.Σημανδηράκης ο οποίος αναφέρθηκε στο νέο κυκλοφοριακό σχεδιασμό της πόλεως των Χανίων που είναι στα σκαριά, και ο οποίος περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αρκετούς σταθμούς φόρτισης.

Από την πλευρά των κεντρικών ομιλητών, πρώτος εμφανίστηκε ο κ.Τσούτσος Καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης και διευθυντής εργαστηρίου Ηλεκτροκίνησης, και εστίασε στην αλματώδη ανάπτυξη των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων, καθώς και για την ανάγκη για μεγαλύτερη διείσδυση πράσινης ενέργειας έτσι ώστε να έχει ουσιαστικό νόημα η χρήση ηλεκτρικών οχημάτων.

Ο Τομεάρχης Ηλεκτροκίνησης του ΔΕΔΔΗΕ κ.Μαγκανιώτης μίλησε για τα σχέδια ανάπτυξης υποδομών που εφαρμόζουν, έτσι ώστε να διευκολυνθεί η αυξημένη ζήτηση ισχύος που θα επιφέρει στο μέλλον η φόρτιση οχημάτων, και για την προσπάθεια μεγιστοποίησης της διείσδυσης των ΑΠΕ.

Ο Γενικός Διευθυντής Ηλεκτροκίνησης ΔΕΗ κ.Κοφινάς αναφέρθηκε στη συνεχή ανάπτυξη δημοσίων δικτύων φόρτισης της εταιρίας, όπως και για το μέλλον της φόρτισης το οποίο είναι η ασύρματη φόρτιση και η δυναμική φόρτιση εν κινήσει στον αυτοκινητόδρομο.

   

 

Την εκδήλωση έκλεισαν ο κ.Γεωργόπουλος Υπεύθυνος Ηλεκτροκίνησης της εταιρίας Geyer που παρουσίασε τα προϊόντα φόρτισης της εταιρίας, και ο κ.Τσικνάκης Διευθυντής του ΣΕΗΛΧ ο οποίος τόνισε τη διαχρονική παρουσία της επιχείρησης στις τεχνολογικές εξελίξεις και την ετοιμότητα αυτής να προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις φόρτισης.

Στα παρακάτω link μπορείτε να παρακολουθήσετε αποσπάσματα από  ρεπορτάζ και αναφορές των τοπικών μέσων ενημέρωσης.

Zarpa news

Νέα Τηλεόραση

Flashnews