Δελτίο Τύπου Δήμου Χανίων για το φωτισμό Κ.Α.Μ.

Νέος εντυπωσιακός φωτισμός στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου στο παλιό λιμάνι Χανίων – Ευχαριστίες Δήμου Χανίων στον Σ.Ε.ΗΛ.Χ. για τη δωρεά.

Στην επίσημη παρουσίαση του νέου φωτισμού στο Μεγάλο Αρσενάλι – Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (Κ.Α.Μ.), προχώρησε ο Δήμος Χανίων και η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ.. Τόσο η τεχνική μελέτη για τον φωτισμό, όσο και ο εξοπλισμός και η εγκατάστασή του έγινε με την ευγενική χορηγία του Συνεταιρισμού Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Χανίων (Σ.Ε.ΗΛ.Χ.).

Ο νέος φωτισμός αναδεικνύει με εντυπωσιακό τρόπο το επιβλητικό μνημείο, μετά τις εργασίες που έγιναν και αντικατέστησαν τα παλιά, φθαρμένα υλικά.

Στις σχετικές δηλώσεις που έγιναν, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, ευχαρίστησε τον Σ.Ε.ΗΛ.Χ. για τη μεγάλη δωρεά και αναφέρθηκε στην πρόθεση της δημοτικής αρχής να αναδείξει καλύτερα τα μνημεία και εμβληματικά κτήρια της πόλης.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Έχουμε ολοκληρώσει την αποκατάσταση στον φωτισμό του Φάρου στο Ενετικό λιμάνι και συνεχίζουμε με την αποκατάσταση του φωτισμού στη βάση του Φάρου και στον λιμενοβραχίονα, με ευθύνη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.Η αισθητική και το φως παίζουν σημαντικό ρόλο στην εικόνα και την ταυτότητα της πόλης και με αυτά ως γνώμονα, συνεχίζουμε», υπογράμμισε ο κ. Σημανδηράκης.

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Γιάννης Γιαννακάκης τόνισε ότι με την τοποθέτηση νέων λαμπτήρων σύγχρονης τεχνολογίας, με υδατοστεγές σύστημα αποτροπής βραχυκυκλώματος, «ο φωτισμός φτάνει μέχρι την κορυφή του κτιρίου και αναδεικνύει την αρχιτεκτονική του και πλέον, το Αρσενάλι μπορεί να καμαρώνει ως το πιο καλοφωτισμένο κτίριο της πόλης μας».

Με τη σειρά του ο Πρόεδρος του Σ.Ε.ΗΛ.Χ., Παναγιώτης Φραγγεδάκης, δήλωσε την πρόθεση του Συνεταιρισμού να συνδράμει όπου αλλού χρειαστεί, ενώ σημείωσε ότι ο Σ.Ε.ΗΛ.Χ. θα συνεχίσει τη συνεργασία με τον Δήμο Χανίων, πάντα δίπλα στην τοπική κοινωνία.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

*Βρείτε το σχετικό βίντεο από τον νέο φωτισμό του ΚΑΜ στην παρακάτω διεύθυνση: