40 χρόνια Συνεταιρισμός Ηλεκτρολόγων στα Χανιά – Ο πρόεδρος μιλάει για τα μελλοντικά σχέδια

40 χρόνια Συνεταιρισμός Ηλεκτρολόγων στα Χανιά

Από ομάδα ηλεκτρολόγων που θέλησε να εξασφαλίζει την πρώτη ύλη ώστε να μην στηρίζεται στους προμηθευτές, ιδρύθηκε, πριν από 40 χρόνια ο Συνεταιρισμός Ηλεκτρολόγων Χανίων που σήμερα διαθέτει όλη τη γκάμα ηλεκτρολογικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στο Βαμβακόπουλο.

Ο πρόεδρος του συνεταιρισμού, Παναγιώτης Φραγγεδάκης, μίλησε στα Χανιώτικα νέα για τα μελλοντικά σχέδια του Συνεταιρισμού και την ανάγκη να στηριχθεί από την τοπική κοινωνία.

πρόεδρος του συνεταιρισμού, Παναγιώτης Φραγγεδάκης

•Πώς ξεκίνησε ο Συνεταιρισμός Ηλεκτρολόγων Χανίων και ποια είναι η παρουσία του σήμερα;
Ο Συνεταιρισμός ιδρύθηκε το 1979. Τότε μια ομάδα ηλεκτρολόγων είχε την ιδέα που ήταν «να κάνουμε ένα μαγαζί να έχουμε την πρώτη μας ύλη, να μην παίρνουμε από τους προμηθευτές». Έτσι φτιάχτηκε μια αποθήκη βασικά στην αρχή, στην οδό Μ. Μπότσαρη. Από ‘κει πήγαμε στην Ζυμβρακάκηδων και τώρα τα τελευταία χρόνια έχουμε έρθει εδώ στο Βαμβακόπουλο, σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 1.400 τμ ενώ έχουμε πλέον 109 μέλη- συνεταίρους Έτσι, πάμε για πέμπτη δεκαετία και πάντα βέβαια με την βοήθεια όλων των συναδέλφων.

•Τι μπορεί να βρει κανείς στις εγκαταστάσεις σας;
Στις εγκαταστάσεις μας υπάρχει όλη τη γκάμα των υλικών, ηλεκτρολογικού εξοπλισμού από φωτιστικά ό,τιδηποτε χρειαστεί κάποιος με μελέτες φωτισμού και όλες τις λύσεις. Έχουμε φέρει ξενοδοχειακό εξοπλισμό, από τηλεοράσεις μέχρι βραστήρες. Έχουμε φέρει έξυπνες λύσεις, όπως καλοριφέρ λαδιού κλιματιστικά, καυστήρες εξελισσόμαστε συνέχεια σε προϊόντα και στρατηγικές, Ο κόσμος μπορεί να απευθύνεται σε εμάς για ό,τι χρειάζεται. Ακόμα και κάτι να μην υπάρχει θα το παραγγείλουμε και σε δυο ημέρες θα το έχει. Έχουμε προχωρήσει πάρα πολύ στην εξυπηρέτησή μας και συνέχεια βελτιωνόμαστε και στις τιμές κι όλο αυτό είναι ένα συνολικό πακέτο που προσφέρουμε στους Χανιώτες.
Μπορούμε και δίνουμε λύσεις πάντα με έμφαση στην προσωπική επαφή και στην καθοδήγηση του πελάτη.

•Πόσο σας επηρέασε η κρίση που έφερε η πανδημία του κορωνοϊού;
Είχαμε πτώση σίγουρα κι εμείς όπως όλοι, ήταν μια δύσκολη περίοδος. Έχει γίνει μια κάμψη στην αγορά. Τώρα, κοιτάμε να βγαίνουμε έξω, να προσεγγίζουμε τους πελάτες, τα έργα, να είμαστε παρόντες. Πρέπει να είσαι κοντά στον πελάτη, να έχεις μια διαρκή παρουσία, αν σε βλέπει κάτι θα θυμηθεί, κάτι θα χρειαστεί. Προσπαθούμε να προλαβαίνουμε τις εξελίξεις.

•Δέχεστε πίεση από τις μεγάλες αλυσίδες που έχουν μπει τα τελευταία χρόνια και στην αγορά των Χανίων;
Οπωσδήποτε ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Όμως εμείς έχουμε ένα μεγάλο πλεονέκτημα, ότι έχουμε μαζί μας την οικογένεια των ηλεκτρολόγων. Δίνουμε έμφαση στο σέρβις, σε ένα φιλικό περιβάλλον, οικογενειακό που έχουμε χτίσει εδώ. Και πάντα σε καλές τιμές, ανταγωνιστικές. Γιατί οι μεγάλες αλυσίδες όπου έχουν πάει έχουν φέρει τα πάνω κάτω. Πάντως εμείς πιστεύουμε πως αν είναι σωστός δεν κινδυνεύεις

•Τι μηνύματα λαμβάνετε από την Αγορά των Χανίων; Ο κόσμος σας στηρίζει;
Μετά από τόσα χρόνια παρουσίας έχουμε καταφέρει να έχουμε το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς στα Χανιά. Έχουμε κάνει μεγάλα έργα εδώ στα Χανιά αλλά θέλουμε και να συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες και να μη χάσουμε την στήριξη του κόσμου. Έχουμε μεγάλους πελάτες που μας στηρίζουν, Δήμους, υπηρεσίες, ξενοδοχεία αλλά και πολλούς ιδιώτες και τους καλούμε να συνεχίσουν να μας στηρίζουν γιατί οι εποχές είναι δύσκολες και έχουμε ανάγκη ο ένας τον άλλον.

•Τι σχέδια έχετε για το μέλλον του Συνεταιρισμού;
Για να κρατηθείς «όρθιος» χρειάζεται πάντα ανανέωση, να δίνεις εναλλακτικές.
Πάντα πρέπει να είσαι παρών στην κοινωνία, να εξελίσσεσαι να εκπαιδεύεσαι. Εμάς το προσωπικό μας διαρκώς εκπαιδεύεται σε νέες τεχνολογίες, κάνουμε σεμινάρια, παρουσιάσεις, οι εταιρείες έρχονται και μας εκπαιδεύουν είμαστε πάντα στην εξέλιξη της αγοράς και στην εξέλιξη της τεχνολογίας, έτοιμοι να δώσουμε λύσεις. Τώρα σχεδιάζουμε να φέρουμε σταθμό για φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Ακόμα, κάνουμε καινούρια σελίδα στο ίντερνετ για να μπούμε στο κομμάτι του ηλεκτρονικού εμπορίου, να φτιάξουμε ένα e-shop.

•Παράλληλα είδαμε το τελευταίο διάστημα να κάνετε κάποιες δωρεές σε κοινωνικούς φορείς. Θα μας μιλήσετε γι’ αυτήν την απόφαση;
Πήγαμε στο «Χαμόγελο του Παιδιού», κάναμε δώρο κάποια υλικά αλλά και την εγκατάστασή τους (δείτε εδώ). Επίσης κάναμε μια δωρεά στην τροχαία. Όποιος μας το ζητάει βοηθάμε γιατί κι εμείς είμαστε κομμάτι της κοινωνίας. «Το ένα χέρι νίβει τ’ άλλο» δεν λένε; Στόχος είναι να βοηθάμε και να μας βοηθούν.